11 Kasım 2015 Çarşamba

Quebec Notları No.2 - Quebec Notes No.2

İkinci gün ilkinden çok daha atraksiyonlu geçti. Sabah saat 7'de kahvaltı için kalktık. Gece 3'te yattığımız için pek iyi olmadı tabii:D. Ama işin iyi yanı otobüsümüz 11'de kalkıyordu biz de o saate kadar alışveriş merkezlerini gezdik. Arkadaşım küçük bir hoparlör aldı. Otobüste Old Quebec'e doğru giderken ondan bir çok şarkı açtık:D.

Old Quebec oraların en eski şehriymiş. Modern binaların yanı sıra çok güzel eski binalar da vardı. Oraya giderken bir köprüden geçtik ve arkadaşlarla tepkimiz "Aha çakma boğaz" oldu:D. Harbiden de küçük bir boğazı andırıyordu ama bizim manzaramızdan eser yoktu tabii ki. Şehri gezerken ise bir an kendimi İstanbul'da sandım. Sokaklar ve binalar Taksim taraflarını çağrıştırdı bende.

Kanıtlarım da var! (her binanın resmini çekemedim ama bundan daha fazlalardı)

















Fotoğraflara yorum yazmıyorum, kendileri konuşuyorlar zaten:D


Günün çoğunu yürüyerek ve sohbet ederek geçirdik. Bu sırada yolda "Free Hugs" tabelasıyla dolanan kişiler gördük. Yaklaşık 5 taneydiler ve biz de gidip hepsine sarıldık. Yalın'ın "bundan para mı kazanıyorlar?" tepkisiyse paha biçilmezdi:D.

Acıkınca bir Meksika lokantasına girdik. Acılı burrito söylemeye karar verdik. Bizim adana dürümden tek farkı o kadar lezzetli olmamasıydı:D. Mustafa ve Barkın acıyı fazla kaçırdıklarından zor bitirdiler:D. Günün kalanını da Tim Hortons'a gidip çay ve tatlı alıp sohbet ederek geçirdik.

Akşama doğru otobüse tekrar binip yakınlardaki bir stadyumda hokey maçı izledik. İzlemesi zevkli olsa da taktikten çok kafa göz girişmekten ibaret (ciddiyim, birileri kavga edince hakemler ayırmıyor) bir oyun gibi geldi. Favorim olduğunu söyleyemeyeceğim:D. Oyunda New Brunswick'ten bir takım ve Quebec City'den bir takım kapışıyordu. Biz doğal olarak New Brunswick'i tuttuk. Maçın sonunda 7-2 yendik ve Quebec taraftarlarından başkasını göstermeyen (ee yani onların stadı) kameralara bile çıkmayı başardık. Bizimkiler biraz abarttı tabii kutlama işini. Dayak yemeden çıktığımıza seviniyorum:D.

Geri dödüğümüzde saat akşam 10:30 civarıydı. Odalara çekildik hemen. Mustafa ve Yalın hemen sızdı ve biz Barkınla gece 4'e kadar felan sohbet ettik:D. Gezinin en eğlenceli günüydü.


Quebec Notes No.2

We woke up at 7 am. As we went to sleep at 3 am, ıt was a bıt hard:D. But the good thing was we got time until the bus moves, so we went to shopping. We just talked and wondered around. My friend bought a speaker for his phone so that we could listen to music in trip. And we did so.

While we were going to Old Quebec, the oldest part of the city, we listened to lots of music. We passed a bridge which was like the bridge in İstanbul but of course, view in İstanbul is more beautiful. The city itself was also like İstanbul, Taksim. It had lots of old and beautiful buıldings. I got some pıctures above.

We spent whole day by walkin, talking and laughing. We found some people with "Free Hugs" signs and we gave them hugs:D. When we got hungry, we went to a Mexican restaurant and ordered burritos. I haven't tried them before but they were like one of our food in Turkey, except Turkish food is better:D. After eating, we kept walking and find a cafe to sit and chat. It was a really good trip.

After Old Quebec, we went to a stadium to watch a hockey game. To be honest, hockey is not one of my favorite games. Although it was nice to watch, there were more fights (yeah, no one stops fights) then tactics. But it was nice anyway, and New Brunswick team defeated Quebec team. So we went crazy. I guess we were lucky as no one beat us:D.

After the trip, we went to our hotel at 10:30 pm and my two friends slept suddenly. Me and my other friend talked 'till 4 am:D. This was the best day of the trip.

2 yorum:

  1. Demek akıllı doğdun ama eğitim seni mahvetti ha ;) Ha ha ha, çok iyiymiş :)

    Sanırım şu kucaklama meselesinden bana bayağı borcun birikti. Dönünce tahsil ederim artık :)

    YanıtlaSil